Sâmbătă, 15 Decembrie 2018 Romana   English
Acasa

În calitate de avocat titular al Cabinetului, Corina Florea a participat la cursurile organizate de Ambasada S.U.A din România și Ministerul Justiției, desfășurate la Centru Pilot de Mediere Craiova, la finalul cărora a obținut diploma de mediator profesionist atestat de Ministerul Justiției, devenind și membru fondator al Asociației Mediatorilor din Sibiu.

Ulterior Consiliul de Mediere a aprobat și avizat forma de exercitare a profesiei și calitatea de mediator autorizat a titularului Corina Florea, înscris în tabloul mediatorilor la poziția 1761.

Întrucât soluția alegerii unei căi alternative de soluționare a disputelor devine pe zi ce trece un instrument tot mai căutat și apreciat, încercam în cele ce urmează să va familiarizăm cu această modalitate de rezolvare a disputelor.

CE ESTE MEDIEREA ?

Medierea reprezintă o alternativă în raport cu justiția, fiind o modalitate de soluționare a conflictelor pe cale amiabila, cu ajutorul unei terțe persoane specializate în calitate de mediator, în condiții de neutralitate, imparțialitate, confidențialitate și având liberul consimțământ al părților. Medierea se bazează pe încrederea pe care părțile o acordă mediatorului, că persoană aptă, neutră, imparțială și fără putere de decizie, să faciliteze negocierile dintre ele și să le sprijine pentru soluționarea conflictului, prin obținerea unei soluții reciproc convenabile, eficiente și durabile.

Importanța procedurii de mediere rezidă din faptul ca părțile să găsească împreună o soluție care să rezolve neînțelegerile dintre ele.
Medierea face parte din marea familie a metodelor alternative de soluționare a litigiilor - ADR ( Alternative Dispute Resolution).

Numărul din ce în ce mai mare al proceselor din instanțe dovedește lipsa de dorință, dar și de informare a justitiabililor de a folosi cu eficiență dialogul pentru rezolvarea disputelor.
Pentru că mediul juridic actual descurajează soluționarea rapidă a disputelor, pentru unele conflicte, societatea are nevoie de o modalitate mai eficientă de rezolvare a acestora.

Această modalitate este medierea.

ȘTIRI DIN JURIDIC
Cabinet de avocatură - Corina Florea